23 Ocak 2013 Çarşamba

Ballı Hardallı Tavuk

























Güzel ve mutlu sofralarınıza mükemmel bir lezzetle konuk olmaktan gurur duyarım. İşte bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği nefis bir tavuk tarifi... Tatammmm...

Malzemeler:
6 parça kemiksiz tavuk but ızgara,
1 limonun suyu,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Bir dal taze biberiye,
1 yemek kaşığı bal,
1 yemek kaşığı hardal,
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Derin bir kaseye bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir limonun suyu, biberiye, tuz ve karabiberi koyalım. İçine tavukları ekledikten sonra her tarafına yedirebilmek için güzelce masaj yapıp, 2-3 saat buzdolabında bekletelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra mümkünse 10-15 dakika oda sıcaklığına dönmesini bekleyelim. 
Fırını 190 dereceye ayarlayıp tavukları 30-35 dakika pişirelim. Süre sonunda tavukları fırından çıkarıp hepsini tek tek ters çevirip, 10-15 dakika daha pişirin. 
Bir kasede hardal, bal ve kalan  bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştıralım. Tavukların üstüne bir fırça yardımıyla sürelim. Fırının ızgara bölümünü açarak tavukların üstü kızarıp en çekici rengi alana kadar bekletelim. 
Tabağımıza özenle yerleştirip bu nefis lezzetin keyfine varalım.
Sevgiler!

2 yorum:

Nuray dedi ki...

wayyyyyy şu rengin güzelliğine bak, yine döktürmüşsün şekerim :)

Neyir İren dedi ki...

Sağol canım benimm, yaptım bişiler :)