18 Ocak 2013 Cuma

Mantarlı Sebze Çorbası




Hani bazen buzdolabımızda tek tek sebzeler kalır da ne yapacağımızı bilemeyiz ya, işte bu çorba bize, onları değerlendirmek için harika bir fırsat sunuyor.
Malzemeler;
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
400 gram mantar,
1 adet orta boy soğan,
1 büyük diş sarmısak,
1 adet kabak,
1 adet havuç,
1 adet patates,
1 adet kırmızı biber,
Yarım demet dereotu,
2 yemek kaşığı un,
1 su bardağı süt,
Tuz ve karabiber
Öncelikle tenceremize zeytinyağını koyup biraz ısıtıp, yemeklik doğradığımız soğanı altın rengine olana kadar kavuruyoruz. Çok küçük olmayacak şekilde doğradığımız mantar ve rendelediğimiz sarımsağı da içine ilave edip mantarlar suyunu verip tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Küp küp doğradığımız havuç ve kabağı da ilave edip biraz yumuşadıktan sonra yine küp küp doğradığımız patates ve kırmızı biberimizi de ekliyoruz. Bundan sonra istersek 2 litre su ve bir etsu tablet, istersek de 2 litre etsuyunu ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini de damak zevkimize göre ayarladıktan sonra sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bir kasede unumuzu biraz sıcak suyla açarak yavaş yavaş çorbamıza ilave ediyoruz. En son sütü ekleyip beş dakika sonra ocaktan alıyoruz. 
Ben dereotunun yemyeşil kalmasını çok seviyorum dolayısıyla pişerken içine koymak yerine  servis anında çorbaya koymayı tercih ediyorum.
Lezzeti kadar görüntüsü de çok güzel olan çorbamızı afiyetle yiyoruz.
Not: Sebzeleri ezilene kadar pişirmemenizi tavsiye ederim. Hem renkleri canlılığını kaybediyor hem de lezzet olarak hepsi gereksiz yere birbirine karışmış oluyor. O yüzden yiyebileceğinizi hissettiğiniz en sert durumlarında çorbanızı ocaktan alın.

Hiç yorum yok: