9 Ocak 2013 Çarşamba

Çikolatalı Portakallı Kek



Dün dışarıda lapa lapa kar yağarken, henüz cafeye gidemezken ve Zeynep uslu uslu uyurken yapabileceğim en güzel şey nedir diye bir düşündüm... Biraz internette dolanarak, biraz  da tariflerimi karıştırarak bu soğuk günlerde yaparken en çok keyif alacağım şeyi buldum. 

Eritilmiş çikolatalı portakallı kek...
İşte malzemeler;
50 gr tereyağı
4 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
tuz
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı yoğurt (ben süzme yoğurt kullandım)
250 gr sütlü çikolata (80 gramlık 2 adet sütlü ve 1 adet bitter çikolata kullandım)
1 su bardağı krema
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
Hazırlanışı
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritip içine kremayı ve portakal kabuklarını koyuyoruz. Kaynama noktasına gelince ocaktan alıyoruz. Bir kenarda ılıması için bekletiyoruz.



Klasik kek hamuru hazırlar gibi yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Şekerin eridiğinden iyice emin olduktan sonra içine vanilya ve tuzu da ilave edip biraz daha çırpıyoruz. Sıvıyağ ve tereyağı da ekleyip karıştırdıktan sonra yoğurt ve portakal suyunu ilave ediyoruz. Un, nişasta ve kabartma tozunu mutlaka eleyerek sıvı karışıma ekliyoruz. Kek karışımından 3-4 yemek kaşığı ayırıp, kalan kısmı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküyoruz. 

Çikolatalı karışımı ayırdığımız diğer karışımla karıştırıp kalıba döküyoruz. Spatula ile alttan yukarı doğru yavaşça karıştırıp önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında  35-40 dakika pişiriyoruz.



Hafif ıslak kek tadında ama yoğun çikolata ve portakal aromasında mükemmel kekimizi servise sunuyoruz.



3 yorum:

Nuray dedi ki...

Tadının güzel olduğu görüntüsünden belli, eline sağlık :)

gelinyolu dedi ki...

bu bomba gibi bir şey valla, iştahımı açtı :)

Neyir İren dedi ki...

Cidden bomba birşey oldu. Artık sık sık yaparım, oyun gecelerimize de getiririm :)