6 Aralık 2012 Perşembe

Sebzeli Misket Köfte

Çok sevdiğim yemeklerden biri domates soslu sebzeli misket köfte. Yapımı hem çok uzun sürmüyor, hem de çok pratik ve lezzetli oluyor.
Gelelim yapılışına;
Yarım kilo kıymayı, 1 büyük soğan, 2 dilim bayat ekmeğin içi, istediğiniz kadar tuz, karabiber, kimyonla güzelce yoğurun. Vaktiniz varsa dinlenmesi için buzdolabında birkaç saat bekletin. 
Yarım kutu konserve bezelyeyi (varsa taze bezelye çok daha güzel olacaktır.) önceden ısıttığınız ve biraz sıvı yağ koyduğunuz tavada bir süre pişirin. İçine, bir diş sarımsak ve yıkayıp süzdüğünüz bir kutu konserve mısırı ekleyin. İki büyük domatesi iri iri doğrayıp tavaya ekleyin ve domatesler suyunu verip tekrar çekene kadar pişirin. 

Dinlenen kıymayı dolaptan çıkarın ve iri misketler boyunda yuvarlak toplar yapın. Tavada sallaya sallaya kızartın. Hazırladığınız sebzeli sosla karıştırın ve bir bardak sıcak su ilave ederek 15 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ben arada kontrol edip eğer suyu çok azalmışsa biraz daha su ilave ediyorum, yemeğin çok kuru olmasını sevmiyorum. 


Yanında garnitür olarak beyaz pilav ve bol salatayla çok güzel oluyor. 
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: