9 Aralık 2012 Pazar

İspanyol Omleti

Bugünkü mutfak köşemizin misafiri hafta sonu kahvaltılarının en güzel lezzetlerinden "İspanyol Omleti". Aslında yapılışı ve tadı bizim patatesli omletimize benziyor ancak içinde ilave olarak kuru soğan var. 
Gelelim hazırlanmasına;
Bir orta boy kuru soğanı piyazlık doğrayalım ve önceden ısıttığımız ve zeytinyağı koyduğumuz tavada altın rengi olana kadar kavuralım. Bir orta boy patatesi, kabuklarını soyup, halka halka doğrayalım. Çabuk pişmesini sağlamak için kalın olmamasına dikkat edelim. Doğradığımız patatesleri soğanların içine koyalım, bir çay bardağı sıcak su, ceviz büyüklüğünde tereyağını da ekleyelim ve tavanın ağzını kapatıp pişmeye bırakalım.

Patateslerin pişmesine yakın, bir kaseye 3 yumurtayı kıralım. Güzel omlet yapmanın sırrını da burada vereyim, tüm omletler için kullanabilirsiniz. Yumurtaların içine biraz süt ve sarılarının üzerine birer çimdik tuz ekleyelim, beyazlarla sarılar çok karışmayacak şekilde havalandırarak çırpalım. Pişen patatesleri yumurtaların içine dökelim, içine karabiber, pul biber ve kekik ekleyerek lezzetlendirelim. 

Isıttığımız tavamıza yumurta karışımını eklemeden önce, birkaç patatesi bir kenara ayıralım ve omletimizi pişirmeye başlayalım. Önce bir yüzünü:
Sonra diğer yüzünü güzelce kızartalım.
Ayırdığımız patatesleri de ocağın altını kapatmadan omletimizin ortasına yerleştirelim, biraz daha pişirelim.. 
İşte İspanyol omletimiz hazır, isterseniz servis yaparken maydanozla da süsleyebilirsiniz. 
Afiyet olsun!





Hiç yorum yok: