10 Nisan 2012 Salı

Sebzeli Çin Usulü Tavuk Sote

Cafede yaptığımız yemeklerin ve tatlıların sık sık tarifi isteniyor. En son bugün yaptığım Çin usulü tavuk çok beğenilince ve tarifi internete koyduğum anda istenince hadi başlayayım dedim.
Dün tavuklara şöyle bir baktım, siz çok yorgun görünüyorsunuz, sizi biraz yağlayayım soslayayım, masaj yapayım bir gün dinlendireyim dedim. Tavukları önce jülyen doğradım. Hiç seslerini çıkarmadıklarını görünce 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı soya sosu, 1/2 tatlı kaşığı köri, biraz tuz biraz karabiberle bir güzel sosladım, bir günlük dinlenmeye bıraktım.
Bugün de 2 köy biberi, 2 kapya biber, 1 kabak ve 2 havucu jülyen doğrayarak renkli bir karışım elde ettim. Bana kalsa o şekilde bile yerim :)
Özel bumerang tipli mor tavamda tavuklarımı pişirdim.
Sebzeleri de hafif yağda soteledim. Çok fazla pişirmedim, çünkü sebzelerin ölmesini hiç sevmiyorum.

Servis anında iki malzemeyi birbirine karıştırıp renkli bir görüntü elde ettim.

Tadına gelince;
On puan on puan on puan :)))

3 yorum:

Fransali Gelin dedi ki...

çok guzel gorunuyor canim , ig de gorunce canim çekti ama bi gun bekletmezsem olmazmi ya ben hemen yemek istiyorum :(

Neyir İren dedi ki...

Ben daha lezzetli olsun, sosu tam çeksin diye beklettim. 1 saat de bekletsen olur, maksat o sosa bulansın :)

Adsız dedi ki...

1 kilo tavuk göğüsünden yaptım.. köri ve soya sosu ayarını tutturamıyacağım sandım ama... 10 numara oldu.. yarım çay bardağı soya.. 2 tatlı kaşığı köri koyun... (tuza dikkat.. fazla atmayın.. soyada çok tuz var..)
karışımı iyice elinizle yapın 1-2 saat dolapta bekletin.. pişirirken ilk soğanları hafif pişirdikten sonra tavukları ilave edin.. biberleri, havuç ve kabağı sonradan pişirdim.. karıştırdım süperr..
elinize sağlık..