28 Şubat 2011 Pazartesi

Nişan Kurabiyeleri

Bir öykü yazalım. Birbirlerine olan sevgileri gözlerine yansıyan bir çiftin öyküsünü... Kahramanları da Hande ve Okan olsun. Mutlu sona doğru giderken attıkları ilk adımda bu kurabiyeler de onlarla olsun, onlara şans ve mutluluk getirsin.




Sevgili Hande ve Okan'a ömür boyu mutluluklar...

23 Şubat 2011 Çarşamba

Prag'daki Çikolata Müzesi

Ing. Stanislav Krámský adında bir koleksiyoncu...
Dünya’nın en çok çikolata ambalaj kağıdına ve kutusuna sahip olan insanı Ing. Stanislav Krámský adlı bir Çek'miş. İlk kez 1964 yılında, 12 yaşındayken, babasının Almanya’dan getirdiği çikolataların ambalajlarını saklayan Krámský, gün geçtikçe bu hobisine tutkuyla bağlanmış ve imalatçılardan ambalaj kağıtları istemeye başlamış. Bu isteğine cevap veren ilk şirket de İngiliz Cadbury olmuş.
1969 yılında o zamanların en büyük ambalaj koleksiyoncusu olan İngiliz Harry Levene ile tanışmış. 13 sene boyunca hiç görüşmeden, sadece posta yoluyla birbirlerine binlerce ambalaj göndermişler. 1982 yılında ilk defa Londra’da buluşmuşlar ve 1996 yılında, Harry Levene’nin ölümüne kadar dostlukları devam etmiş.  
Seneler ilerledikçe Çek Cumhuriyeti’nin en ünlü koleksiyoneri olarak, dünyanın birçok ülkesindeki çikolata müzelerini gezip ününe ün katmış. 2000 yılına gelindiğinde de Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırarak unutulmazlar listesine girmiş. 
Prag’da merveyle gezerken Çikolata Müzesi’ni görünce benim zorumla içeri girmiştik. Orada çektiğim fotoğraflara bakıp, biraz da araştırma yapınca bu bilgilere rastladım. Hobisini mesleği haline getiren ve şu an 100.000’den fazla ambalaj kağıdı bulunan, Kanada, İtalya, Almanya, Belçika ve daha birçok ülkede bulunan çikolata müzelerine bu kağıtları sergilemeleri için ödünç veren Krámský’nin hikayesi çok hoşuma gitti.  
Eğer bir gün yolunuz Prag'a düşerse görmenizi tavsiye edeceğim yerlerden biri, kesinlikle bu Çikolata Müzesidir. 1900lerden günümüze, çikolata ambalaj kağıtlarının ve kutularının değişimleri eminim ilginizi çekecektir.

17 Şubat 2011 Perşembe

Çilek Günü...

Bugün öyle bir gün ki;
çilekli rujumu sürmek,

çilekli tartımı yemek,

çikolatalı çileklerimi yemek,
yine çikolatalı çileklerimi yemek,

üstüne de çilekli milkshake'imi yudumlamak istiyorum.
Kısacası çileğin, kokusuyla, görüntüsüyle ve tadıyla bünyemde sebebiyet verdiği mutluluk komasına girmek istiyorum.
Bugünü "Çilek Günü" ilan ettikten sonra faydalarına değinmeden geçmemeliyim.  
En sevdiğim meyvelerden biri olan çilek, vücuda kuvvet veriyor, kolesterolü düşürüyor ve damar tıkanıklığını önlüyor. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan çilek, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırıyor ve kanı temizliyor. Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürüyor ve stresi azaltıyor. Cildi nemlendirirken, tazelik ve güzellik de veriyor.
Şimdi ne yapıyoruz? Çilek alıp yiyoruz, sağlığımıza sağlık katıyoruz.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Sevgililer Günü

En sevdiğim Sevgililer Günü aktiviteleri;

birlikte hazırlanan ve başbaşa yenen romantik bir yemek,
özenerek hazırlanmış- satın alınmış değil- bir hediye,
     
                          
seyredilen güzel bir filmdi.

Bu sene yeni bir aktivite deniyoruz. Akşam stadda maçtayız.


Hepinizin Sevgililer Günü kutlu olsun. 
 

8 Şubat 2011 Salı

Kurabiye Örnekleri

Hoşgeldin Bebek Kurabiyeleri

Sevgili yeğenimiz, balkabağımız Tuna'mız için yaptığım kurabiyeler neredeyse onun kadar ilgi gördü.
Kendisi 10.10.2010'da aramıza katıldı.
Mutlu sağlıklı yıllar...

Nişan Kurabiyeleri




Sevgili Sibel & Feyzi çiftinin nişan törenleri için hazırladığım kurabiyeler...