Bu seneki yılbaşı kutlamamızda değişik birşeyler yapalım diye düşündük ve Osmanlı temasında karar kıldık. Günler öncesinden bir telaş aldı bizi. Evimizin dekorundan masa düzenine, yemeklerden kıyafetlerimize kadar yoğun bir tempoda hazırlandık.
Menümüz konusunda çok titiz bir çalışma yaptım. Osmanlı mezelerinden en lezzetlilerini geleneksel yılbaşı mezeleriyle birleştirdim. Tatlılar konusunda ise kızlarla ortak bir çalışma yaparak nefis lezzetleri Hünkarların beğenisine sunduk :)
Nazlıhatun, gavurdağı, şakşuka, havuç tarator, yaprak sarması, barbunya ve yoğurtlu pancar salatasıyla başlayan güzel gecemiz, ana yemeğin ortaya gelmesiyle zirveye ulaştı. Bu geceye özel olarak temin ettiğim antika sayılabilecek büyük bakır pilav tabağının ortasına kayısılı pilavımı, etrafına da fırında pişirdiğim etimizi ve yine fırında pişirdiğim-çok yakında tarifini vereceğim- taze patateslerimizi özenle dizerek görsel bir şölene imza attım :)
4 yorum:
muhtesem olmussunuz :)cihanın bıyıklar yakıyor yanlız :)zeynep ise valide sultan edasıyla yatıyor:)pazar gunu olsun da bir ısırayım onu :)
neyircim her şey harikaydı, tekrar çok teşekkür ederiz :)
Ne demek çok büyük zevkle hazırlandık.. Bu arada tatlıları hiç çekmemişiz onu farkettim..
ellerine sağlık izleyicinim
banada beklerim sevgiler
Yorum Gönder